Den Kulturelle Skolesekken

Forestilling 2

BASTARD: 30 min - onsdag 30. januar- kl.10:30 - 11:00 for klassene 1A-1B-1C og kl.12:00 –12:30 for klassene 2A,2B,2C
Bastard er en forestilling hvor sirkusartisten Karoline poetisk forteller om hvordan hun opplever sin egen kropp og stiller undrende spørsmål om hvordan kroppen og hjernen fungerer. Det hele er ispedd gode barndomsminner fra turer i skogen med sin far, om insekter, fugleegg, blomster. Turer hvor han spurte henne ut om gangetabellen, navn på fugler, blomster, hva som fantes under steinene de snudde. Hennes barndom er som en gullfisk som svømmer skinnende rundt og rundt i hennes minne, men kan en gullfisk huske mer enn 3 sekunder? I Bastard blandes tekst og fysisk handling, teater og sirkus. Sentralt i forestillingen er et tau, som er like viktig for Karoline som en fiolin er for en fiolinist.

MUSESTILLE:
35 min - fredag 15. februar kl. 09:00 - 09:35 for klassene 1A-1B-2A og kl. 11:40 - 12:15 for klassene 2B-1C-2C

Musestille er en forestilling om det å bli stengt ute og å bli mobbet. Elevene trekkes aktivt med i forestillingen og oppfordres til å dele sine egne erfaringer. De er også med som gode hjelpere og viktige problemløsere etter hvert som dramaet utvikler seg på scenen. Forestillingen inneholder sang og musikk, bl.a. Den lille vennesangen som er lett å lære og kan brukes av elever og lærere i ulike sammenhenger senere.

Målsetting:

• gi elevene en opplevelse av gjenkjennelse og forståelse av problemstillinger rundt mobbing og utestenging via interaktivt teater
  • styrke elevenes utvikling av empati og evne til å bygge relasjoner ved hjelp av interaktivt teater
  • gi inspirasjon og være et supplement i lærernes arbeid mot mobbing

USYNLIGE GRENSER: 45 min -
fredag 22. mars kl. 12:30 - 13:15 for klassene 3A, 3B

Usynlige grenser er en musikk- og fortellerforestilling som bygger på samiske eventyr om underverdenen og et menneskes liv i en bjørnekropp.  Bli med på en reise ut på vidda, inn i frodige skoger og buldrende fosser, og ned i Saajve-verdenen, som er sentral i samisk kultur.

Forestillingen er omsluttet av en stemningsskapende scenografi, med figurer og skyggespill, og gir elevene kjennskap til samisk kultur, gjennom joik og folkeeventyr. Tematisk undersøker vi de usynlige grensene som finnes mellom mennesker, dyr og andre vesener, og mellom vår verden og andre verdener vi ikke råder over. Fortellingene tydeliggjør de gjensidige båndene mellom mennesker og dyr, og viser at avhengigheten går begge veier. Dette er en levende forestilling med røtter i samisk historie og kulturforståelse, den er både alvorlig og leken, og høyst relevant i dag. Forestillingen har tematisk dybde og et nyskapende uttrykk, gjennom bruk av joik, strupesang og eksperimentell musikk.

TRIO TRE: 35 min -
onsdag 27. mars kl. 10:00 - 10:35 for klassene 3A-1C-2C-3B-3C og kl. 11:45 - 12:20 for klassene 1A-1B-2A-2B

Var Bach glad i barn og brukte Mozart rosa parykk? Og var Sjostakovitsj en like god fotballdommer som komponist? Kanskje vil dere få svar på disse og andre spørsmål når Trio Tre og Teater Joker kommer på besøk til skolen deres. Dere får i hvert fall høre musikk fra Pachelbel, Mozart, Chopin og Sjostakovitsj, og fortellerne Kari og Haakon vil fortelle historier om komponistene og musikken deres.

Vi kaller det klassisk musikk, men en gang var dette flunkende ny musikk som ble lyttet til akkurat som vi hører på ny musikk fra favorittartistene i dag. Og noen av komponistene var virkelige kjendiser mens de levde, store stjerner som reiste rundt i Europa og spilte på datidas kjendisfester.

Vanligvis spiller musikerne i Trio Tre i Operaen, men nå legger de ut på tur rundt på skolene i Oslo sammen med skuespillerne fra Teater Joker for å gi dere smakebiter på noe av den beste musikken fra før den populære musikken ble kalt pop.